Canals Nadal

L’Empresa

Ja des dels inicis ens hem marcat com a fita oferir el millor producte possible amb els mitjans que teníem a l’abast. Primer des del punt de vista enològic, amb afecte cap a la varietat que ara està de moda, el xarel·lo, perquè sempre ens ha semblat una varietat interessant, rodona, complex, amb capacitat per envellir.

Sempre hem treballat amb percentatges alts de xarel·lo en els nostres vins base, ja des dels anys vuitanta. Val a dir que cada vegada hem anat polint-ne l’elaboració i hem anat introduint variants, la darrera l’any 2000 amb la fermentació en bótes de xarel·lo provinent de vinya vella per l’elaboració del Reserva Brut Cupada Selecció.

En l’actualitat Canals Nadal segueix essent una cava petita, a on les coses les pensem molt i les executem en família sota criteris d’empresa, però amb respecte i harmonia vers els nostres clients i amics.

Les Vinyes

La vinya, al arribar a una majoria d’edat, assoleix un equilibri entre vegetació i producció que permet obtenir un raïm de la màxima qualitat i més homogenitat en tota la producció. Les vinyes amb les que elaborem els nostres caves tenen un seguiment des de la brostada fins al producte final, una part són de la família i la resta són de viticultors del Penedès als que comprem la producció.

El raïm és per a nosaltres el punt de partida i és imprescindible vetllar-ne la qualitat.

L’enoleg

Per l’obtenció de vins amb capacitat per envellir és clau la premsada, mentre que en vins negres cal una gran extracció de color, en blancs és a l’inversa. L’obtenció del most és clau em aquest procés, tan per la manera com s’obté com per la quantitat que treu per cada quilogram de raïm. Procurem una obtenció ràpida del most i el rendiment no és un paràmetre fix anual, sols la acurada mirada de l’enòleg permet fixar el rendiment òptim de premsatge en funció de l’anyada.

La darrera reflexió del que hem aprés al llarg d’aquests vint-i-cinc anys és de la importància de la criança, que es fa tenint el vi escumós reposant en ampolles que contenen la mare de fermentació. Aquests ferments aporten característiques organolèptiques i capacitat d’envelliment. Sols el respecte escrupolós del temps de repòs per cada tipus de cava permet oferir una qualitat d’acord amb l’esperada.

www.canalsnadal.com/ca/