Cingles Blaus

El Celler

Pels voltants de l’any 2006, el celler Cingles Blaus s’ubica al Mas de les Moreres, als peus del Montsant.

El Mas de les Moreres és una finca excepcional en molts sentits: la masia, que és en realitat un conjunt d’edificis que formen un petit poble, data del segle XV.

Situada a la riba dreta del riu Arbolí, al sud-est del coll Negre i a la solella del serrat dels Andorrans, s’emplaça a la vora mateix de l’antic camí del Camp, que es bifurca amb un ramal cap al Priorat i l’altre cap a les Garrigues.

Aquest camí era molt transitat antigament, i atesa la seva situació estratègica, és raonable pensat que el Mas de les Moreres hagués estat un hostal de molta importància. Per altra banda, el punt és ben assolellat i afavorit amb una certa abundància d’aigua, fet que devia facilitar la construcció d’edificis, i que avui en dia el fa un terreny ric per al cultiu de la vinya.

 Les Vinyes

El raïm de Cingles Blaus procedeix de vinyes pròpies, plantades en dos indrets diferenciats.

Per una banda les vinyes del Mas de les Moreres, situades als costers de la vall del riu Arbolí, gaudeixen d’un marc privilegiat pel seu microclima (bona orientació, pluviometria adequada i vents suaus refrescants)i terrenys de llicorella, un 300-635 dumps tipus de sòl de pissarra de l’epoca Carbonífera únic a la península ibèrica.

Per altra banda, les vinyes situades als voltants de Cornudella de Montsant, al nord-est de la comarca del Priorat, a uns 575 metres sobre el nivell del mar, creixen en uns terrenys pedregosos i argilosos, en la que és possiblement la zona de més potencial vitícola de la Denominació d’Origent Montsant.

La suma de les característiques d’ambdós indrets és un valor afegit als notres vins, que són rics en complexitat. Aquest fet, juntament amb el treball realitzat diàriament a les vinyes, otorguen personalitat pròpia a Cingles Blaus.

 L’elaboració

La materia primera que s’utilitza per a l’elaboració dels nostres vins prové d’una agricultura tradicional i respectuosa amb el medi ambient.

A causa de l’orografia abrupte del terreny, molts dels processos de l’elaboració del vi es fan d’una forma manual i tradicional.

Les varietats que s’utilitzen són principalment garnatxa negra, garnatxa blanca, carinyena i macabeu, i en pass it exams menor proporció, cabernet sauvignon, merlot i chardonnay.

El vi s’elabora a mitjans d’octubre, moment en què el raïm es troba en el punt òptim de maduració en aquesta zona del Montsant. L’excepcionalitat de les nostres veremes tardanes ha donat nom a una de les principals marques del celler, Octubre, de la que se’n fa vi blanc, rosat i negre.

Cingles Blaus produeix tres marques més de vi: Mas de les Moreres, que és el vi que procedeix de les vinyes del mas que així `s’anomena; Cingles Blaus Selecció, fet del raïm de més qualitat de la collita; i Cingles Blaus Aurí, un vi blanc dolç, d’un color gairebé groc, semblant a l’or.

La baixa producció de les vinyes per raó de la climatologia severa de la zona, juntament amb l’altitud en que es situen, asseguren un vi d’altíssima qualitat i d’una màxima concentració.

 cinglesblaus.com