Solà Classic

L'origen dels nostres vins es remunten a l'estreta relació que la família Barceló manté amb la vinicultura. Una atractiva roseta situada a l'entrada principal del Mas Hereu confirma la relació des del S. XVIII.

Aquesta íntima relació amb la terra i la vinicultura ha sigut una dels rons principals per les que han apostat per ampliar aquest vincle i elaborar un vi del Priorat amb personalitat pròpia, un vi tradicional i clàssic, sense deixar de banda l'evolució d'una societat, cada cop més exigent a l'hora de triar un vi, sense abandonar els trets i valors, que han fet dels vins de la DOQ Priorat, un vi reconegut internacionalment. Vins elaborats amb mètodes tradicionals, des del veremat manual, on cada raïm és curiosament tallat del cep per dipositar-lo en coves que poder fer una posterior selecció de coupage seguint el criteri del nostre enòleg, que controla tots els factors del raïm, tant en el camp com al celler, per tal d'obtenir una excel·lent qüalitat.

Dia a dia, amb esmero per la terra, triem el millor raïm, treballem els ceps amb l'estima i respecte que es mereixen, tal i com ens ho van transmetre els nostres avantpassats, per no perdre aquesta característica tant noble que tenen els nostres vins del Priorat, per aconseguir, any darrera any, el nostre fruit tant preuat: un Priorat.

Solà Classic compta amb la col·laboració d'un equip de joves professionals que, amb dedicació han aconseguit elaborar un veritable vi d'autor, dedicant el seu millor coupage "Vinyes Josep" al sr. Barceló, propietari i actual hereu del Mas.

La constant recerca de superació i millora de la qüalitat dels vins, així com la visió de futur dels que formem la família "Solà Classic" està arribant a un gran objectiu, la qüalificació de "raïm ecològic" destinant més del 50% del Mas al conreu ecològic.

Els raïms emprats per l'elaboració dels vins provenen, exclusivament del Mas, garantint la qüalitat de la matèria primera i per tant dels vins de Solà Clàssic. Les nostres vinyes tenen entre 45 i 75 anys, assegurant la profunditat i caracterització dels vins.

Gràcies a aquesta constant recerca de superació i millora podem oferir les varietats de vins del Priorat, fent la "família Solà Classic" amb Solà Classic (2004, 2005, 2007, 2008), Gran Solà Classic (2005) Vinyes Josep (2005, 2007, 2008) faltaria la nova marca.

Gràcies a la qüalificació de "raïm ecològic" ja a partir del 2009 obrint un concepte de conreu tradicional i respectuòs amb el medi ambient.

La família Solà Classic confia en el mètode tradicional i ecològic per mantenir el Mas i els conreus tal i com han passat d'una generació a un altra.

Junt a aquesta contínua recerca de superació i millora de qüalitat, s'uneix la voluntat de la restauració del Mas Hereu.

La família Barceló, actuals propietaris de Mas Hereu, estan treballant per aconseguir la seva restauració al seu antic esplendor, amb la intenció d'establir el celler dels vins Solà Clàssic a les terres natals, i brindar la creació dels nous fruits Priorat renascuts de la mare terra.

www.solaclassic.com